logo romania bus
Higer
logo higer

Autocar

Autocarul turistic Higer V92

[1] Automobil cu caroserie deschisa sau decapotabila, folosit de obicei la transportul interurban in comun (mai ales in excursii) al unui numar mare de persoane. [2] Autobuz folosit, mai ales, pentru excursii.

- sursa: dexonline.ro

Istoricul autocarelor

Conform definitiei DEX, autocarul nu este altceva decat un autobuz folosit mai ales in excursii. Cand vorbim de istoricul autocarelor, practic vorbim de istoricul autobuzelor. Astfel, putem spune ca primele autocare ce dateaza din 1662, desi nu erau decat niste vagoane trase de cai. Chiar daca la inceput, autobuzele au fost niste vehicule trase de cai, o combinatie folosita drept mijloc de transport, incepand cu anii 1830, au aparut autobuzele cu motor cu abur. In paralel cu dezvoltarea de autobuze, a fost inventat troleibuzul electric. Dupa primul motor alimentat cu combustibil, de la autobuzul din 1895, modele s-au extins prin anii 1900 si au condus la introducerea pe scara larga a autobuzelor recunoscute dupa forma si dimensiune completa ca autobuze contemporane. Astfel, odata cu evolutia autobuzelor a evoluat si autocarul pe care il cunoastem astazi - de la strict necesar la conditii de lux: toaleta, wi-fi, video, televizor etc.

Clasificarea autocarelor

In Romania, aceasta clasificare este data de Ministerul Transporturilor si in general este in functie de numarul de locuri existent in autocar si distanta dintre scaune. Atentie - anul de fabricatie al autocarului nu are importanta la clasificare. Va puteti gasi in situatia neplacuta de a va rezerva transportul pe un autocar clasificat 4* si sa descoperiti ca nu beneficiati de conditii de transport atat de bune precum le banuiti. Intotdeauna anul de fabricatie al autocarului este mai important ! Intrebati acest lucru inainte de a va rezerva transportul.

Autocarele turistice Higer

Higer Bus Company Limited este cea mai importanta companie de autocare si autobuze din China. Fabrica este situata in parcul industrial Singapore, din orasul chinezesc Suzhou, aflat la aproximativ 200 de kilometri de Shanghai. Orientat spre piata, cu filozofia "Concentrat pe siguranta si servicii", Higer dezvolta seriile de autobuze si autocare S, V, B, W, cu lungimi variate, intre 6 si 13 metri, pentru a veni in intampinarea cerintelor clientilor de transport urban, interurban, turistic si transfer pentru institutii.

Autocarele livrate in Romania corespund cerintelor actuale, atat in materie de poluare cat si in cea de siguranta rutiera, beneficiaza de o garantie de 24 de luni fara limita de kilometri, service in garantie si post-garantie:

  • Autocar H92
  • Autocar V92
  • Autocar V90
  • Autocar V8

Bibliografie

Wikipedia: Autobuz
Wikipedia: Autobuze in Bucuresti
Wikipedia: Bus
rezervare.ro

Bunt Hosting - Web Hosting